tisdag 6 februari 2007

Starten

Vi är två kvinnor i våra bästa år. Tillsammans bestämde vi en måndagskväll att nu får det vara nog. Det var närmare bestämt klockan 19.

Det goda livet har satt sina spår och vi har startat ett projekt som heter "Fyrtornet & Släpvagnen". Under 19 veckor framöver ska vi försöka gå ner i vikt. Tillsammans ska vi försöka att inte släppa taget utan kämpa sida vid sida.

Båda två tror inte på pulver, annanas eller annat äckligt. Faktum är att vi inte tror på någon märkligt bantningskur över huvud taget. Istället kommer vi att sno lite från "Du är vad du äter" och kombinera det med sunt förnuft och diskusioner.

Vi ska inte heller starta med "allt på en gång", ketchupeffekten lämnar vi till andra. Vår metod betstår i att stötta varandra och att införa en ny detalj varje vecka. Denna, vecka 1, startar vi med att promenera 4 gånger. Det behåller vi till nästa vecka när vi lägger in ytterligare en punkt, som att inte äta något efter 19 på kvällen.

Att gå ner i vikt är inte lätt. Vi tänker inte falla i den gropen att inte se vad det är som har ställt till det hela. Släpvagnen har ett stressigt liv med fyra barn och en mycket upptagen man, lägg till en stressad själ och övervikten är ett faktum. Fyrtornet har ett stillasittande arbete och tillbringar sin ledig tid framför datorn eller i soffan med en bok.

Utgångsläge:
Fyrtornet:
178 cm och 81,1 kiloa
Släpvagnen:
163 cm och 99 kilo

Mål:
Minus 9,5 kilo till veckan innan midsommar när projektet avslutas.
Belöning:
Midsommarveckan åker vi tillsammans och köper oss något fint.
Delmål 1:
Minus fem kilo eftersom vi tror det är lättast i början
Fyrtornet: Jeansen ska sitta lätt och ledigt, det ska gå att sitta ner när hon har dem på sig
Släpvagnen: Två blå blusar ska användas igen
Belöning efter delmål 1:
Det har vi inte riktigt bestämt ännu

Start för projektet:
6 februari 2007
Avslut projektet:
Söndagen den 17 juni

Inga kommentarer: